Fra fiskefabrik til inspirationshus


På Bornholms sydøstlige side finder man Nexø - øens næststørste by med cirka 3.800 indbyggere. Engang var byen et himmerige for fiskere, som længede fisk over rælingen i tusindvis. De knoklede i døgndrift og tjente styrtende med penge. Havnen voksede sig til Danmarks fjerde største fiskerihavn med hundredevis af kuttere, fem store havnebassiner og mange fiskefabrikker. Heribland var fiskefabrikken Andelsfisk (senere Espersen), som lå centralt på havnen og tæt bymidten. Sammen med hele byens fiskeindustri nåede fabrikken sit højdepunkt i midt 80'erne. 


En ny virkelighed rammer fiskeriindustrien, som næsten lammer byen og dens arbejdere som overvejende er fiskere. Folk mister deres penge og job, bassinerne bliver tomme og bygningerne efterlades. Som en grå og tæt tåge, bliver byen stille og alt bevægelse og udvikling stopper. 


Som grønne spirer vokser op ad aske, finder ideer, mennesker og visioner på samme vis, vej igennem dét som andre synes umulig. Landmanden og visionæren Ruben Kofod havde udset sig den grå betonbygning, som mest af alt bare var en efterladt fiskefabrik. Med passion, vilje, målrettethed og ikke mindst mange penge, renoverer han fabrikken og skaber de fysiske rammer for den virksomhed der er i dag. Ruben åbner dørene til den gamle fiskefabrik den 27. december 2008, som respektfuldt er blevet forvandlet til til et møbelhus. 


Herfra begynder Inhouse Bornholms historie, som i år den 27. december 2018 fylder 10 år. I dag har huset udviklet sig til at være et inspirationshus, som nu ligger i en by hvor solen skinner og liv som opstår i alle byens kroge. Vision - ALT UNDER ÉT TAG


Inhouse Bornholm vil være et inspirerende hus for mennesker, hvor vi med respekt for bygningen og byens historie, er nyskabende og altid et skridt foran. Vi vil være unikke i vores sammensætning, og tror på fælles ånd trods for forskellige kædesamarbejder.